Ziua Sudorului 2019 a fost marcată la Arad

ziua-sudorului-2019-arad

Ediţia cu numărul cinci a „Zilei Sudorului” a fost marcată la Arad în cursul zilei de sâmbătă. Ioan Marin Crişan, Președintele Asociației Profesionale a Sudorilor și cel care deţine una din şcolile de sudură din Arad, spune că breasla pe care o reprezintă trebuie respectată, iar evenimentul trebuie marcat.

„În urmă cu ani de zile nu aveam această sărbătoare şi am făcut demersurile necesare. Consider că meseria noastră trebuie respectată şi mi-am dorit să existe un eveniment dedicat sudorilor. Nu este o meserie uşoară, iar astăzi am adus în faţa dumneavoastră oameni care au profesat în acest domeniu şi au dovedit că sunt profesionişti”, spune Ioan Marin Crişan, patronul Şcolii de Sudură „Crişan”.

Organizatorul evenimentului, desfăşurat la Casa Jelen,  spune că pentru a deprinde meseria de sudor sunt necesari mai mulţi ani, însă primele trei luni sunt esenţiale.

Peste 200 de oameni au luat parte la evenimentul de astăzi, iar unii dintre cei care au absolvit cursile şcolii de sudură au reuşit să se angajeze în Occident.

Printre invitaţi s-a numărat şi Cristian Stoica, directorul Şcolii Profesionale „Astra”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *