”În viață și-n natură, nu-i nimic fără sudură!”

Desființarea școlilor profesionale, migrarea forței de muncă, îmbătrânirea populației, și dezinteresul tinerilor pentru meserii, au cauzat o criză de personal calificat pe piața muncii nu numai în România, ci în toată lumea. Sudura este prezentă în orice activitate industrială care presupune prelucrarea metalelor feroase sau neferoase, și deși evoluează ca orice meserie prin implementarea automatizărilor și a mecanizărilor, operatorul sudor este și va fi tot timpul VITAL în orice proces de sudare. Firmele au nevoie de sudori, economia are nevoie de sudori, toată lumea are nevoie de sudori. Noi suntem o asociație de meseriași care dorește să contribuie la rezolvarea problemelor enumerate și a multora altele.

Cursuri de sudură

Cursuri de calificare conform codului COR și cursuri de inițiere în toată țara.

Comunitatea specialiștilor

Tineri, veterani, firme mici, firme mari, toți uniți de o meserie frumoasă și cu tradiție în România.

Consultanță

Intră în dialog cu profesioniștii din domeniul îmbinării nedemontabile.

asociatia profesionala a sudorilor

Despre Asociația Profesională a Sudorilor – România

Ce este APS?

Este singura asociație profesională din România care are în centrul său sudorul și nevoile lui.

Ce dorim să facem?

Școli de meserii, concursuri de sudură, sudura subacvatică, apărarea drepturilor sudorilor la locul de muncă și în societate, și alte proiecte cu viziune.

Susținem promovarea și dezvoltarea sudurii, a meseriei de sudor și a altor meserii conexe, promovarăm, susținem și interesele socio-profesionale ale sudorilor și a meseriașilor, protejarea mediului înconjurător în legătură cu desfășurarea și pregătirea activităților de sudură.

scoala de sudura crisan kemppi 10

Echipa Fondatoare

ioan marin crisan

Ing. Ioan Marin CRIȘAN

-Președinte

„Această Asociaţie trebuia constituită de multă vreme, deoarece economia ţării cere mână de lucru calificată. Toată lumea cere, dar nu s-a făcut nimic în acest sens. Învăţământul a făcut greşeli mari, trebuie reparate. Apar automatizările, roboţii, e normal, e era lor, dar fără mână de lucru nu se poate. Şi roboţii sunt pregătiţi de mână de lucru, apar CNC-urile, meseriile înrudite. Noi am stat de vorbă cu mulţi oameni, cu mulţi sudori, cu mulţi antreprenori şi am ajuns la concluzia că trebuie constituită urgent o asociaţie, trebuie organizată.”

gabi chitescu

Maistrul Gabi CHIȚESCU

-Vicepreședinte

”Asociația s-a cerut a fi făcută, trebuia să i se pună bazele, deoarece breasla sudorilor nu prea a avut o protecție. Nu are cine să le reprezinte interesele, și este un deficit mare de forță de muncă pe piață.”

Edaurd CRISAN

Ing. Eduard CRIȘAN

-Membru al Consiliului Director

”Orice meserie evoluează, iar sudura nu este prezentă decât de o sută de ani, însă tot operatorul sudor va fi în centrul acțiunii. Trebuie să ne organizăm pentru pregătirea specialiștilor în tehnologii moderne.”

Andrei Pantiru

Maistrul Andrei PANȚIRU

-Membru al Consiliului Director

”Asociația este importantă, deoarece se adresează sudorilor, oamenilor care efectiv muncesc și realizează produse. Până acum sudorii nu au fost apreciați la valoarea lor. Este momentul să facem acest lucru.”

n